В центре Одессы застройщик крушит очередное историческое здание

Депутат одесского горсовета Ольга Квасницкая призывает остановить уничтожение исторических зданий на улице Ришельевской. В концер сентября застройщик начал ломать крышу Ришельевского театра, в котором когда-то начинал свою карьеру Леонид Утесов. В здании можно было бы сделать музей как минимум.

Квасницкая сообщает, что здание не было аварийным. Его выкупил застройщик и принял решение снести ради элитного жилья. При чем все государственные правоохранительные органы не замечают произвол и уничтожение уникальных зданий истории Одессы.

“Ми зверталися до органів виконавчої влади:
– від Мінстерства культури до управлінь на місцевому рівні;
– до правоохоронних органів: від Генеральної прокуратури до національної поліції Одеської області;
– до суду, з різними позовними вимогами та не знаходили належного захисту і підтримки.

Ми викрили фальсифікацію у прийнятті рішення щодо невнесення об’єктів до Реєстру нерухомих пам’яток та зробили все, щоб об’єкти були взяті під охорону держави.

Однак, облікова документація, розроблена Громадською організацією «Одеська обласна організація УТОПІК», так і не стала предметом розгляду ні в Міністерстві культури та інформаційної політики України, ні в Департаменті культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації.

Депутатський запит на сесії Одеської міської ради на адресу:
– голови Одеської обласної державної адміністрації,
– Одеського міського голови,
– Начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області

щодо негайного зупинення демонтажу та збереження наших пам’яток в Історичному ареалі міста не знайшов підтримки депутатського корпусу Одеської міської ради.

Ми звернулися до РНБО та до комітету Верховної ради України з питань антикорупційної політики, адже мова йде вже не просто про корупційну змову з правоохоронними органами, судовою та виконавчою гілкою влади, не тільки про злочин проти громади міста Одеси, її культурного спадку, але й про пряму загрозу національній безпеці України.
 
Враховуючи, що типографія Фесенка і театр «Ришелье» розташовані в Центральному історичному ареалі та знаходяться в межах комплексної охоронної зони, відповідно до Історико-архітектурного опорного плану на цій території не допускається нове будівництво, а лише реставрація та пристосування пам’яток. На сьогодні там нове будівництво, без необхідних приписів та узгоджень пам’ятко-охоронних органів і фактичне знищення знакових для української Одеси будівель”, – написала Квасницкая в Фейсбуке.
 

 
Напомним, что на День независимости Украины застройщик начал сносить старинную украинскую типографию Фесенко и ни один государственный орган контроля не отреагировал. Всем было все равно на уничтожение памятника исторического наследия.

   
 

Анонсы событий




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56