Одеський фотограф показав, як виглядають гігантські медузи корнероти під водою біля пляжу

Одеський фотограф Іван Страхов зобразив сезонних гостей одеського узбережжя – гігантських медух корнеротів. Щороку у серпні вони мігрують на північ Чорного моря у пошуках їжі. Цього року міграція трохи затрималася, і медузи з’явилися лише наприкінці серпня. Можливо, що це пов’язано з терактом рашистів на Каховській ГЕС та подальшим опрісненням та забрудненням моря.

Іван розповів, що фотографує не лише медуз, а й будь-яку підводну живність, але найяскравіші, звісно, медузи. Для фото використовує iPhone із підводним боксом. Глибоко пірнати не доводиться – на глибині близько 2-3-х метрів вже зустрічаються такі медузи там, де немає хвилерізу, або за ним. Кілька тижнів тому було дуже багато крабів, але зараз вони знову кудись поділися, а замість них побільшало риб. Під кінець серпня вода стала каламутнішою і трохи зацвіла.

Зазначимо, що корнероти мають жагучі клітини з отрутою на своїх щупальцях. Дотик до них викликає короткочасний опік, як від кропиви – з’являється почервоніння та біль. Найголовніше для плавця – не піддаватися паніці. Від несподіванки можна почати тонути. Зустріч з корнеротом не становить небезпеки для життя. Через кілька годин почервоніння та біль самі проходять.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56