Труханов знову висловився проти знесення пам’ятника Катерині

Мер Одеси Геннадій Труханов відреагував на акції протесту одеситів із вимогою знести пам’ятник російській імператриці Катерині. Він заявив, що проти знесення пам’ятника: “Я проти того, щоб підходити до своєї історії вибірково”. Труханов запропонував переосмислити історію, хоча сам поки що жодних заяв із цього приводу не робить. Він запропонував не поспішати, а спершу провести інтернет-конференцію про долю пам’ятника. Також Труханов вважає, що в Одесі потрібно створити парк, куди звезуть усі імперські та радянські пам’ятники.

Зазначимо, що турбота Труханова про імперський російський пам’ятник 2007 року, який не є історичним зараз, не вселяє довіри багатьом одеситам. Труханов не був проти, коли забудовники знищили історичні будівлі Рішельєвського театру, друкарні Фесенко на Рішельєвській, дачу Докса на Гагарінському плато та багато інших дореволюційних історичних красивих будівель.

Також ті, хто зараз активно виступає за збереження пам’ятника Катерині, не виходили на мітинги та не обурювалися знищенням історичних будівель забудовниками. У соцмережах одесити запитують – які тоді насправді цілі переслідують виступаючі проти знесення пам’ятника-маркера “російського світу”, якщо на справжні пам’ятки історії та архітектури їм було раніше начхати?

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56