В одеському музеї покажуть танцювальну виставу “Історія одного тіла” тільки для 10 глядачів

“Історія одного тіла” — перформанс про індивідуальне, що може проявитися та знайти своє універсальне місце в суспільному. Презентація танцювальної вистави “Історія одного тіла” відбудеться 17 грудня, о 13:00 та 14:30, в приміщенні Одеського музею Східного та Західного мистецтва за адресою: вул. Пушкінська, 9. Простір “Історії одного тіла” розміщений всередині інсталяції та вміщує лише ДЕСЯТЬ глядачів. Показ перформансу відбувається за підтримки Музею Сучасного Мистецтва Одеси, в просторі виставки “Paradise Lost”.

Тіло повниться історіями. Воно реагує та впливає. Воно всотує контексти та досвіди, і воно ніколи не буває одним.
Тіло повниться історіями. Вони складаються з точок на мапі Бессарабії, Чорного моря, його затоках та косах, і Одеси — як острова.
Тіло говорить російською, українською, болгарською, південним суржиком змішаним с забутим їдишем.
Тіло стає джерелом можливостей. Його афекти, звуки та рухи не тільки фіксують минулі історії, але й мають потенціал до нових.
Робота створюється в діалозі з концепцією “Тіло без органів”, вперше запропонованою у 1947 році Антоненом Арто, французьким письменником, актором, драматургом та теоретиком театру.

Оскільки в просторі перформансу можуть знаходитись лише ДЕСЯТЬ глядачів, для перегляду потрібно обрати час відвідування 13.00 або 14.30 та зареєструватись: https://forms.gle/uk9c4tqZUoFFpYRj7
Глядачі можуть взяти участь у дійстві за певними правилами.
Вхід: для перегляду потрібно купити квиток до тимчасової експозиції Одеського музею Західного і Східного Мистецтва. Вартість квитка для дорослих: 100 грн.

Робота створюється у співпраці Вікторії Хорошилової та Олександра Логінова. Для створення інсталяції використовується кінетична скульптура Васі Дмитрика.

Творча команда:
Перформери: Вікторія Хорошилова, Олександр Логінов Пластичні рішення: Вікторія Хорошилова
Візуальні рішення: Олександр Логінов, Вася Дмитрик Sound design: Арсеній Василенко
Менторська підтримка: Ганна Віноградова Консультантка з руху: Оксана Могілко Драматургиня: Юлія Гудошник
Вікторія Хорошилова — movement artist/художниця руху, танцівниця. Співзасновниця та учасниця перформативної групи P.L.O.T. (м.Одеса). З червня 2022 року перебувала на мистецькій резиденції в танцювальному театрі Сконе (Мальмьо, Швеція). Наразі працює, як фриланс танцівниця, перформерка та хореографка.
У власній мистецькій практиці зосереджена на громадянському активізмі, реалізації творчого потенціалу людини, питаннях особистої свободи та відповідальності.

Олександр Логінов — художник, архітектор, музикант. Співпрацював з Одеським художнім музеєм в проєкті “Cross-booking платформа” та інсталював виставкові простори. Як перформер, брав участь у музичних відео для гурту “О” (Україна) та гурту Nebala (Данія).
Наразі працює над власним україномовним музичним проєктом Otaku Otako. Цим проєктом Олександр маніфестує зміцнення духу, пробудження співчуття та контакту з власною природою в часи випробувань.

Робота реалізується завдяки Antonin Artaud Fellowship / Стипендія імені Антонена Арто наданої фондом Proto produkciia та лабораторією сучасної опери Opera aperta. Спеціальний конкурс для півдня відбувається у межах програми “Cultural Bridges: support of cultural figures from Southern regions of Ukraine”, що реалізується Іншою Освітою за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Зміцнення громадської довіри в Україні» (UCBI).

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56